Heerlijke warme dillesaus voor bij de vis, met verse dille, het liefst uit eigen tuin!
Laatst hadden we scholfilet gekocht en zochten er een sausje bij. Deze werd het en wat een succes.
Op de scholfilet alleen een beetje zout en peper en een paar minuten in de roomboter bakken en dan deze saus er warm bij serveren, heerlijk.
Warme Dillesaus
Lekkere saus van verse Dille voor bij de vis
Ingrediënten
- 25 gram Roomboter
- 30 gram bloem
- 300 ml Visbouillon
- 200 ml Kookroom
- 5 eetlepel Verse dille
- Zout en peper
Instructies
- Smelt de boter in een pan
- Voeg de bloem toe en warm dit al roerend langzaam op tot de bloem gaat is (gaat naar koekjes ruiken)
- Voeg de bouillon en kookroom toe en roer tot de klontjes weg zijn.
- Kook het door tot de saus de gewenste dikte heeft.
- Van het vuur halen en de dille toevoegen.
- Op smaak brengen met zout en peper.