Zelf snel en simpel heerlijk verse kipshoarma maken

Zelf snel en simpel heerlijk verse kipshoarma maken. Voor die dagen dat je van een snelle, goedkope en lekkere maaltijd wilt genieten. Dit gerecht is prima geschikt voor dit soort dagen.

Veel lekkerder dan de kant en klare shoarma die je in de supermarkt kunt kopen. Eventueel kun je er nog extra groenten zoals paprika, ui en champgnons aan toevoegen.

Wij eten de shoarma altijd met zelf gemaakte knoflooksaus, en dan het liefst met verse knoflook uit onze eigen tuin.
In de zomer doen we er ook sla bij uit eigen tuin.  In de winter kopen we een zakje ijsbergslag of een zakje gemengde rucola, net wat je lekker vindt.
We bakken de pita broodjes even 5 min in de oven af.

Je kunt de shoarma ook op een stuk Turks brood doen, ook heel lekker.

Als je wilt, kun je ook de shoarmakruiden zelf mengen, binnenkort zal het recept voor het kruidenmengsel ook op deze site te vinden zijn. Maar ook met kant en klare kruidenmix bereik je een lekker resultaat.

Geniet ervan.

Kip Shoarma

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Kip dij filet
  • 1 stuk Rode paprika
  • 1 stuk Ui
  • 200 gram Champignons
  • 3 eetlepels Shoarmakruiden
  • 2 eetlepel Olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de kip dij filet in stukjes
  • Meng de kipstukjes met de shoarmakruiden en laat een uur in de koelkast staan.
  • Snij de paprika in kleine stukjes
  • Snij de champignons in dunne plakjes
  • Snij de ui in halve ringen
  • Doe de olie in de pan en begin met het bakken van de kip.
  • Voeg na een minuut of 5 de ui en paprika toe
  • Voeg nog 5 minuten later de champignons toe

Notities

Lekker met zelfgemaakte knoflooksaus, ijsberg sla en pita broodjes.
Trefwoord kip, shoarma