Fantastisch lekkere pompoensoep voor in de herfst. Als het weer donkerder en natter wordt buiten.
Altijd als het weer herfst is, is dit een van de eerste gerechten die we maken. Heerlijke warme soep voor de koudere regenachtige dagen.
Voor wat extra pit kun je er een rood pepertje door doen. Zelf doen we dit niet omdat de kinderen hier niet van houden.
Pompoen Soep
Recept van Albert Heijn
Equipment
- Staafmixer
Ingrediënten
- 1,5 kilo Pompoen Bij voorkeur een flespompoen
- 2 stuk Uien
- 2 stuk Teentjes knoflook
- 2 eetlepels Olie
- 250 gram Winterpeen
- 2 blaadjes Gedroogde Laurierblaadjes
- 1 stuk Groentebouillon blokje
- 1 theelepel Gemalen komijn
- beetje Zout en peper
- 1 Liter Water
Instructies
- Maak de pompoen schoon.
- Snij de uien en knoflook fijn.
- Snij de winterpeen in plakjes
- Doe de olie in een soeppan en verwarm deze.
- Voeg pompoen, ui en knoflook toe en bak dit 5 minuten.
- Voeg de laurierblaadjes en komijn toe en bak nog 1 minuut door.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat 30 min zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel was tabasco.