Een lekkere, eenvoudig te maken, roomsaus voor bij bijvoorbeeld kalfsvlees.
Een keer een stuk kalfsvlees uit de oven maken? Deze saus past er perfect bij.
Eventueel kun je er iets minder spekblokjes in doen om de smaak van het spek iets te verminderen,
maar wij vonden de saus lekker zoals hij is.
Roomsaus
Ingrediënten
- 150 gram Spekblokjes
- 1 stuk Ui
- 100 gram Zongedroogde tomaatjes in olie
- 200 ml Runderbouillon
- 200 ml Kookroom
- Roomboter
Instructies
- Verhit de boter in een pan, liefst waar je daarvoor ook vlees in hebt gebakken.
- Bak je spekjes en de ui een paar minuten
- Snij de tomaatjes in reepjes
- Voeg de tomatenreepjes aan de spek en ui toe en bak een minuut mee.
- Voeg de bouillon en kookroom toe en laat tot de gewenste dikte koken.